Pagina's

vrijdag 19 mei 2017

WesterlingenGod schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren en van wat overbleef schiep hij de mensen in het westen. Glimlachend denk ik even terug aan de begintijd van de boerenrockband Normaal en de hekel die ze hadden aan de westerling. De randstad en zelf heb ik geen hekel aan de mensen uit de randstad. Ver weg en voor ons dichterbij dan Drenthe voor de Randstedeling. Ik denk even aan al die Drenten en Groningers die in het weekend in de trein stappen richting de randstad. Zelf ook wel eens gedaan en ik ben blij dat dat niet elke weekend hoeft. De trein en meestal gaan we richting Limburg en die trein zit niet zo vol als de trein naar Amsterdam…

Zelf heb ik wel iets met het oosten van ons land. Ooit het pieterpad gelopen. Door het oostelijke deel van ons land. Denk ook even aan mijn militaire diensttijd en hoe we elkaar opzochten. De Drent en de Twent en de Groninger en de Limburger en de klik die we hadden.

Druk en in Amsterdam wonen meer dan 800.000 inwoners en ik ben even weer blij dat ik in het dunbevolkte Drenthe mag wonen. De randstad waar het voor mij veel en veel te druk is. De vele files en al die mensen.. Niets voor mij. Ik woon zelf ook in een grote plaats en ik noem het bewust geen stad. 😊  Even weg uit Drenthe kan en dan met de trein bij Coevorden Drenthe weer binnenkomen en met de auto en na Zwolle wordt het rustig

De westerlingen en elke vrijdagavond een tv programma met deze titel. In dit geval niet de westerling in de randstad maar over de westerse manier van leven. In andere delen op deze aarde niet onverdeeld populair. De Syriër die vlucht en naar Europa wil en de andere Syriër die onze manier van leven verafschuwt en er niet aan moet denken om te vertrekken uit de streek. Hij of zij kiest voor blijven in de eigen regio.  De westerse en kapitalistische manier van leven is niet overal de ultieme manier van leven. Leuk om te weten dat ‘we’ niet overal populair zijn. We zijn het en we doen het ontzettend goed  en iedereen wil wel wonen in Europa of Amerika en ze zijn allemaal jaloers 😊 Gelukkig zijn er nog steeds mensen die daar anders overdenken en die verre van jaloers zijn.

Che Guevara en in 1 van de eerste afleveringen van Westerlingen uit ik meen Bolivia en hoe populair hij daar nog is. Hoe men de VS verafschuwt en kiest voor links en samen. De armoede en het samen beleven en 1 vijand. India en  hoe men de eigen identiteit wil behouden en hoe men over de schaars geklede westerse mooie vrouw denkt. En de McDonalds natuurlijk. Hoe veel ons land op de VS lijkt en hoe de eigen Nederlandse cultuur verdwenen is. De hunebedden waar ik van hou en bij de McDonalds zie je me niet. Keuzes en kiezen natuurlijk en de vrijheid die ik in Nederland heb.

Cuba  en ik heb wel eens overwogen om te vertrekken. Cuba leek me wel leuk. De taal is een barrière en daarnaast nog veel meer denk ik dan.. En ik heb het hier te goed en ik mag hier een eigen mening hebben en nog veel meer. En ik hou van het Nederlandse klimaat.

Gisteren een stukje in de krant over een Japans echtpaar. Van Japan naar Drenthe en genoeg van de eisen en de snelheid van het Japanse leven. Hun kind mag in ons land nog kind zijn en de eisen en ook de snelheid ligt hier niet zo hoog als in Japan. Geen robot maar mens mogen zijn.

Grappig en ik denk even aan al die Nederlanders die ons land niet leuk meer vinden en vertrekken…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten