Pagina's

zondag 21 mei 2017

verslag van een mooie lentewandeling20 en 21 mei en weer tijd voor de Angelslotocht van de wandelclub. 1 van de 5 wandelingen die door onze wandelclub worden georganiseerd. 4 in de wintermaanden en 1tje in de meimaand. Vanaf ons voormalige clubgebouw in de mooie wijk Angelslo. Vanmorgen om 10 uur vertrokken en op fietse naar de Oldenhave. Even inschrijven en leden mogen gratis meedoen. Er hadden zich al meer dan 100 mensen voor mij ingeschreven. Het was rustig op de startlocatie en velen zijn al onderweg.
Om kwart over tien vertrek ik voor de 15 km en ben benieuwd welke kant we op mogen. Richting de rondweg en niet rechtstreeks en even een paar mooie stukjes door het bos. Dan via het fietspad tussen de wijken angelslo en emmerhout naar de rondweg. Doe dit stukje wel eens op de fiets en bijna nooit lopend. Ga meestal richting centrum. Wel leuk om dit nu ook eens een keer lopend te doen. We steken de rondweg over en een lang fietspad richting het oosterse bos. Daarna het oosterse bos in. De zon schijnt en veel vogeltjes laten zich horen. Lange stukken en mooie vergezichten en ook het Oosterse bos is mooi om daar te wandelen. Zonnig en niet al te warm en de rust die ik dan over me heen krijg. Stop even om een paar foto’s te maken en ga steeds langzamer lopen. Heb zin om te stoppen en gewoon niets doen. Loop even rustig door. Na het bos kom ik op een klinkerweg een mooi uitzicht over de landerijen. Hierna over een fietspad richting de voormalige vulinisbelt. Links het bos en rechts bouwland en je ziet de aardappelen bovenkomen. Neem me voor hier over een aantal weken even weer langs te fietsen om te genieten. Ook veel mountainbikers en het fietspad is smal en ik ze hebben een bel en ik ga even aan de kant.
Ik kom uit bij de emmerschans. Ook een mooi stukje natuurgebied en hierna mag ik de rondweg weer oversteken. Een stukje natuur bij een zandplas en een mooi pad naar de wijk emmerschans. Op naar een cafetaria voor een pauzestempel en de eerste 10 km zitten erop. Hierna even een stukje langs de boslaan en we slaan af  langs de emmerdennen die we later ingaan.
Creativiteit en dan zie je de creativiteit van de routeuitzetter. Mooie bospaadjes slingerend door het bos en ik ben wel een beetje bekend in de emmerdennen maar kom op plekjes waar ik nog niet eerder ben geweest. Ook mijn richtinggevoel raak ik kwijt en dan weet ik even niet meer waar ik ben. Bij een plas neem ik even tijd voor mijn flesje water en een peuk. Roken is nog steeds 1 van mijn slechte gewoontes.  Hierna  de laatste ik denk 3 km door het bos naar het clubgebouw. Nog steeds zon en veel vogels.
Wandelen in Emmen en vele mogelijkheden en weinig uitgezette en bepijlde routes.  Las afgelopen week dat de gemeente veel geld overhad. Misschien wordt het tijd voor een wandelnetwerk en meerdere uitgezette en bepijlde routes. Misschien iets wat door onze vereniging gestimuleerd en bij de gemeente als idee ingebracht kan worden. Er  zijn nu een paar uitgezette routes door de emmerdennen maar Emmen heeft nog zo veel meer te bieden als het om wandelen gaat.
Om kwart over 1 ben ik binnen en even mijn kaartje afgeven en naar huis. Mooie route en mooi  weer en op naar de volgende keer !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten