Pagina's

dinsdag 30 mei 2017

ouder wordenGisteren zat ik even naar Radarextra te kijken. Het ging over de 55 en 60 plusser en je baan kwijtraken. Hoe moeilijk het dan is om weer aan de slag te komen. Te oud voor de arbeidsmarkt en je telt niet meer mee. Het eigen huis en de overwaarde en de bijstand en hoe moeilijk het is aan geld te komen. Werken is de enige mogelijkheid of het eigen huis opeten. Tja stenen kun je niet eten. Ook het basisinkomen kwam weer even ter sprake. De oplossing. Onvoorwaardelijk geld krijgen zonder voorwaarden. Zelf ben ik fan van een onvoorwaardelijk basisinkomen. Werken moet is voor mij allang niet meer de norm. Waarom werken en waarom steeds maar weer werk creëren.  Af is ons landje en waarom steeds maar weer meer en meer. Oh ja ik zou het over ouder worden hebben en de vele nadelen.
In de sport kun je niet meer mee boven de pakweg 35 jaar en je lichaam kan niet met de jongeren mee. Meestal geen probleem en tijd voor iets anders om te doen. Topsport en het voetbal en de top en veel geld krijgen. Ik noem het even geen verdienen 😊
Ouder worden en hoe jong veel voordelen heeft. Hoe ouder worden ook voordelen kan hebben. Levenservaring en wijzer worden en dat geldt (niet) voor iedereen natuurlijk :-)
Het werk en hoe je lichaam ouder wordt en het tempo van de 20tiger of 30tiger niet meer aankan. Je brein en hoe je brein als het om onthouden en leren achteruit gaat. De samenleving en alles draait om prestatie en nog meer nadelen.
De politiek wordt gedomineerd door de hoogopgeleide 30 en 40tiger en oude wijze mensen staan aan de zijkant. Hoe alles gaat om opleiding en kennis en wat is de kennis van het leven nog waard. In mijn ogen meer dan de kennis van de school….
Zelf inmiddels van middelbare leeftijd en mijn beste jaren zijn nu. Geleerd van het leven en sterker geworden van de tegenwind. Tevreden kunnen zijn en of ik in de ogen van de meerderheid nog meetel… Het kan me ook niet echt meer boeien. In het klein heb ik het goed naar mijn zin.
De mens en de vele mensen die een andere mening hebben als het om leven gaat en van mij mag het. Ook ik kan me vergissen en het verkeerd zien en ook dat is geen probleem
Mijn lichaam en ik ben al lang geen 18 meer en de aftakeling. Dat idee heb ik dus nog niet. Kan nog steeds alles wat ik wil kunnen. Mijn brein en er is nog steeds geen sprake van aftakeling. Kan nog steeds vooruit, tevreden zijn en me ontwikkelen.
Meetellen en dan zou de samenleving nog steeds veel aan de ouder wordende medemens kunnen hebben. Leren van de fouten van je voorgangers en leren van het leven. Het leven is voor mij de best mogelijke leerschool en daar kan niets tegenop.
Jammer genoeg wordt ouderdom en de oudere niet altijd meer serieus genomen. Kiezen en kiezen voor de jeugd en wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zuinig en zuinig zijn op jezelf.
Ook de twintiger van nu wordt ooit 70 of tachtig en dat is iets wat weleens vergeten wordt.
Jammer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten