Pagina's

maandag 1 mei 2017

hersenspoelingWou het eerst over Noord-Korea hebben. Communistisch en volgens velen een gevaar voor de westerse manier van leven. Hersenspoeling en alle mensen in dat land zijn gehersenspoeld en weten niet wat ze missen.
Hoe anders kan het in een vrij land zijn… Vrij zijn en tot op zekere hoogte zorgt het kapitalisme en de democratie voor vrijheid. Men vergelijkt het dan vaak en graag met het communisme. Geen rijkdom en geen vrijheid. Verschillen als het om de inkomsten gaat. China heeft ook maar 1 politieke partij en verder heerst daar ook het kapitalisme. Veel spulletjes die ze in ons land bijvoorbeeld bij the action verkopen komen uit China. Ook dat weet ik niet zeker natuurlijk.
Geld en nog eens geld. Een avondje tv en je krijgt de indruk dat het alleen maar draait om geld en natuurlijk kopen en kopen. Vele bedrijven kopen zendtijd om ons aan te zetten tot het kopen van hun product.
Rijkdom voor iedereen of voor een enkeling. Het kapitalisme heeft ons veel rijkdom gebracht. Werken en het geld wat je daarmee verdient weer uitgeven. De economie en alles gaat om winst maken en om het geld.  De tv staat aan en alweer reclame. Hersenspoeling denk ik ook wel eens. De hele dag reclame en wie dan nog niet denkt dat het gaat om kopen en kopen is niet helemaal in orde.
Gelukkig zijn we verder wel vrij in het maken van onze keuzes. Minimaliseren en consuminderen mag ook en daar ben je vrij in. Heropvoeding en heropvoedingskampen heb je niet in ons land en verder ben je vrij om te doen en te laten wat je wil. Oh ja werken moet wel natuurlijk…
Grenzen en grenzen kent men niet als het gaat om winst maken. We hebben het goed in ons landje. Niet iedereen en dat is iets wat niet anders kan. Niet iedereen kan werken en geld verdienen en zomaar gratis geld kan natuurlijk niet.
Oh ja  dat lijkt weer op ontevreden zijn. Ben niet ontevreden met mijn uitkering en al die reclame heeft ook geen invloed op me. Dat denk ik dan…. Ik ben niet gek op geld en genoeg is genoeg. Ik zie ook de nadelige effecten van ons westerse systeem. Ten koste van de zwakkeren, van ons mens zijn en van nog veel meer. Geld lijkt wel het allerbelangrijkste en zonder dat vele geld kunnen we niet vrij zijn…
Kiezen en kiezen kan niet. Zonder geld kun je niet. Zou die keuze eigenlijk wel willen hebben. Kiezen voor gelijkheid en kiezen voor geen verschil. Wonen in een museum zonder geld en alles delen en alles samen. Het individu is ondergeschikt aan het samen. Alle uitkeringen en lonen op een bult en eerlijk verdelen. Ik denk dat er dan wel 1500 euro per maand voor een ieder is. Werken moet lonen en mens zijn ook denk ik dan.
Hersenspoeling en hoe dit ook in ons land zijn werk doet. Een ideaal systeem is er denk ik ook niet. Belangrijk is dat je vrij bent om te kiezen tussen en niet wordt gedwongen om… En wat is dwingen denk ik dan. We weten niet beter….
Ben blij dat ik genoeg genoeg vindt en kan kiezen. Velen kunnen dat niet en willen dat niet en verder nog veel meer
Zit even naar radar te kijken. Mensen die in een zorginstelling wonen en steeds minder en minder geld overhouden. Schandalig hoe we met onze zwakkeren omgaan.  Daarna de prijzen van vliegtickets en de verschillen tussen de verschillende maatschappijen. Hierna denk ik weer iets over geld en  ongelijkheid. Zo wordt je dus alweer be├»nvloedt…..  Consument zijn en een programma die de misstanden laat zien….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten