Pagina's

zaterdag 13 mei 2017

Bos en Essentocht Reutum 17 april 2016Vandaag weer op stap met de wandelclub. De vierde tocht van dit jaar en voor mij de derde. Om half acht wakker en tijd voor koffie en een broodje. Niet zo goed geslapen. De weergoden hielden me wakker. Onweer vannacht. Het weeerbericht de afgelopen paar dagen even in de gaten gehouden en hoe snel en hoe moeilijk het is de regen te voorspellen. Vanmorgen ook even gekeken en het blijft droog en neem toch maar mijn regenjas mee. Om half tien vertrek ik naar de Oldenhave en lopend natuurlijk. Om 10 uur vertrekken we richting Reutum en het is 1 uur rijden. Zit weer voorin en dit keer naast Lodewijk. 15 mensen en twee busjes en we rijden achter het eerste busje aan. Eerst richting Hardenberg en dan richting Almelo en het is niet echt druk. Net voor Hardenberg een buitje en beter nu dan tijdens de wandeling.
Om klokslag 11 uur komen we aan bij Restaurant Molenberg. Net buiten Reutum. Ik haal de route en vertrek als eerste. De anderen nemen eerst koffie en ik wil altijd gelijk wandelen. Na de start links af en ik kom gelijk op het Twentse platteland. Weinig akkerbouw en veel gras. Lange stukken en een glooiend landschap. Even wennen in het vlakke Nederland. Leuke stukjes en mooie vergezichten en zoals ik al schreef veel gras. Boerderijen en onverharde weggetjes. Duidelijk bepijld en ook de Almelose wandelkring heeft eigen pijlen. Gesponsord en de naam van de sponsor staat op de pijlen. Mis even de nummers. De route staat punt voor punt en genummerd op het a4tje en ben gewend dat er op het pijltje ook een nummer staat. Niet dus en soms even zoeken waar ik precies ben. Ook geen afstanden op papier en het is even gokken hoeveel je op een gegeven moment gelopen hebt.
Om even voor 1 kom ik aan in Ootmarsum. Veel terrasjes en veel kunstgalerijen. Ootmarsum staat bekend als een kunstenaarsdorp. Geen vast pauzepunt en je mag kiezen uit de vele mogelijkheden. Kies een bankje en tijd voor mijn flesje water. Kom ook een paar tien kilometer lopers van onze club tegen. Ze hebben de pauze achter de rug en gaan verder. Na de pauze lopen we dezelfde route dan de 10 kilometerlopers. Gok een kilometer of 5. Koud is het niet en mijn trainingsjack in het busje achter gelaten en dat is maar goed ook. Lopen en loop tijdens een wandeling met de wandelclub iets harder dan normaal. Lopen doe ik altijd wel en vaak ga ik lopend naar de winkel. Loop dan een stuk langzamer dan vandaag. Zweetdruppels en een beetje zweet is ook niet verkeerd. Voor me lopen kilometers lang een paar andere wandelaars en ik kom maar niet dichterbij. Eigen kracht en 1 tempo. Heb ook geen zin om veel harder te gaan lopen. Ritme en proberen 15 km lang hetzelfde ritme te volgen. Denk even aan 10 km schaatsen en rondje na rondje dezelfde rondetijden. Probeer ook even in 1 tempo te lopen. Is wel lastig op dit heuvelachtige terrein.
Na de pauze dus nog 5 km en even over 1 vertrek ik voor het laatste stukje. Weer glooiend en weer veel gras. Mis de akkerbouw wel een beetje. Verder leuke wandelpaden dus weinig auto’s en geen lawaai. Op de vogels na dan. Kleine stukjes bos kom ik ook tegen. Mooi landschap en zo anders dan in Drenthe. Mis de akkerbouw wel. Op de heenweg langs ingezaaide akkers en de eerste aardappelen komen al boven.
Klokslag 14.00 uur kom ik weer uit bij de start en finish en precies 3 uur over de tocht gedaan. Volgende week onze eigen tocht en wil je ook meedoen kijk dan even op www.wandelverenigingbargermarke.nl
Om 15.00 uur vertrekken we weer naar Emmen en een uurtje later in Emmen en het heeft geregend in het mooie Emmen. Op wat zweet na was het voor mij een droge dag. 😊
Tot de volgende keer maar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten