Pagina's

vrijdag 14 april 2017

vrij zijn of gevangenschapGevangenschap: situatie dat je tegen je wil opgesloten zit

Grappige definitie. Tegen je wil opgesloten zitten. Denk even aan al die dieren die gevangen zitten en vraag me af of het echt tegen hun wil is. Oud worden en dieren in gevangenschap worden ouder dan dieren die vrij zijn. Gevangen zitten en heb je als dier door dat je gevangen zit en tegen je wil wordt vastgehouden. En is het tegen je  wil? Niet op zoek naar voedsel en je krijgt je eten en drinken cadeau. Geen natuurlijke vijanden en niet vrezen voor je leven. Aandacht en aandacht genoeg. Denk even aan al die dierentuinen en al die mensen die naar je komen kijken. Als ik een giraffe was, wist ik het wel en mochten ze me opsluiten. De dierentuin en de ruimte die je er tegenwoordig hebt. Dromen en het lijkt me dan wel een fantastische droom mocht ik een giraffe zijn. 😊 En geboren in een dierentuin en weer vrij willen zijn. Wil je dan vrij zijn of vindt de mens dat je vrij moet zijn. Hoe moeilijk het leven dan wordt. Zelf weer op zoek naar eten en drinken en de natuurlijke vijand. Niet meer zeker zijn van je leven en echt oud worden zit er niet meer in. Laat die mens nu niet zo veel voor me willen en niet voor me gaan denken  en me gewoon in de dierentuin laten. Dat zou je dan kunnen gaan denken als giraffe..

Als mens opgesloten worden in een cel. Boodschappen hoef je niet te doen en je hoeft niet meer mee doen aan autorijden, werken en nog veel meer. Niet op zoek naar een slaapplaats en geen geld natuurlijk. Een beetje verdienen voor een eventuele peuk en de tv en meer ook niet. Lijkt me geen pretje om opgesloten te zitten. Niet meer vrij zijn om te doen en te laten wat je wilt. En de vele regels natuurlijk waar je je aan moet houden.

Zelf een tijdje doorgebracht op een gesloten afdeling van een GGZ kliniek met veel binnenruimte en een gesloten buitendeur. Moeten vragen als je even naar buiten wilt en vrijheden moest je verdienen. Eerst drie keer een half uur en daarna vrijheden op afspraak. Even vragen of de deur open mag en zeggen wanneer je terug bent. Heb nu ook vrijheden op afspraak en zelf een sleutel 😊 Rekening houden met mijn lief en even zeggen wat ik ga doen en hoe laat ik terug ben.
Gevangen en zitten we niet allemaal gevangen. Het systeem heeft de macht of moet ik zeggen de leiding en je hoeft alleen maar braaf te doen wat het systeem van je vraagt. Go with the flow zei laatst iemand tegen me en je kunt rijk worden. Kruispunten en wegen en je volgt gewoon de weg die de meeste mensen gaan en meer ook niet. Voor mensen die afwijken van het gemiddelde kan het leven minder leuk zijn. Een school vissen en twee vallen op. De 1 wordt rijk en de ander komt in het gesticht terecht en wat is bepalend 😊

Keuzes en je mag kiezen om het anders te doen en vaak zit je gevangen en kiest het leven voor je. Vrij zijn en zelf ben ik nu in staat te kiezen. Te kiezen voor mezelf en anders zijn dan gemiddeld. Kiezen en vaak kon ik niet kiezen en zat ik ook gevangen. 

Go with the flow en kiezen hoeft niet. Met de stroom mee en niet meer hoeven te denken en niet links of rechts af maar gewoon met de stroom mee en de stroom bepaalt je leven. Niets mis mee zogezegd maar niet voor iedereen…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten