Pagina's

donderdag 6 april 2017

prijzen stijgen meer dan de lonenVandaag op teletekst en de werkenden hebben het iets slechter gekregen. De lonen en de prijzen en evenwicht en het systeem. Mensen willen elk jaar meer met hun geld kunnen doen. Ik denk even aan mijn wao uitkering en het loslaten van de koppeling tussen lonen en uitkeringen. Als mijn uitkering met de lonen was meegestegen zou het nu rond of meer dan 2000 euro per maand moeten zijn. Jammer genoeg stijgen de prijzen voor mij al jarenlang meer dan mijn uitkering
Slecht en echt slecht heeft de gemiddelde werkende het niet. Meer dan 8  miljoen auto’s in ons land. Ook een record en er komen elk jaar weer meer bij. Het gemiddelde maandinkomen van de werkende en ik denk dan dat je moet denken aan veel meer dan 2000 euro per maand. De gemiddelde wao uitkering en dan is 1500 euro per maand hoog ingeschat.
Klagen zou je kunnen denken en echt klagen doe ik dus even niet. Mijn lief heeft nog ww en samen hebben we meer dan een bijstandsuitkering met toeslagen en meer hoeft nu even niet. Met de klemtoon op nu en toekomst gericht mag het wel wat meer en zekerheid natuurlijk. Niet kunnen werken en alles is gericht op de werkende medemens. Oh ja lijkt alweer op klagen.
De terrasjes en op een doordeweekse dag in het centrum en mooi weer en bijna geen plekje meer over. Stijgende prijzen en een terras is voor mij niet elke week laat staan elke dag te betalen. Hoeft ook niet  en met een flesje water en het muurtje bij de hema ben ik tevreden.
Stijgen en waarom moet alles duurder worden en waarom moeten we elk jaar meer loon. Het systeem is er op gebaseerd en zonder kan het niet. Toch snap ik het vaak niet en stilstand kan toch ook. Nee zeggen de economen en een inflatie van 2 tot 2,5 procent is gezond en hoort het streven te zijn. Grenzen en grenzen zijn er dan niet.
Het goede leven in ons land. Die indruk krijg ik vaak als ik naar documentaires over het leven in andere landen kijk en dan leven wij in het paradijs en mogen we zelfs met een uitkering niet klagen en mopperen.
3 keer per jaar op vakantie en minimaal 1 keer per wek bij mooi weer op het terras en een nieuwe auto en eigen huis en elk jaar meer en meer te besteden. Hoe ik dit wel eens haat en hoe vaak ik hier dan weer van ga balen. Er is meer dan alleen maar meer en meer en al zo vaak iets over gezegd. Ik krijg er dan ook geen genoeg van 😊 Verslaafd aan het mopperen en toch een goed leven hebben. De Nederlander denk ik dan 😊
Keuzes en kiezen en ik mag kiezen en soms moet ik kiezen en mogen en moeten en hoe dicht dit bij elkaar kan liggen.
Prijzen omhoog en lonen omlaag en ons geld krijgt een beetje minder waarde en met geld is gelukkig nog niet alles te koop 😊 Het mag allemaal wel wat minder en minder en ook daar moet je dan mee oppassen. Veur hetzelfde geld…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten