Pagina's

zaterdag 22 april 2017

Oldemarkt weerribbentocht
Zaterdag 22 april en de wandelclub gaat vandaag naar Oldenmarkt voor de weerribbentocht. Deze tocht wordt georganiseerd door wandelsportverenigng TIGO (Tot Ieders Genoegen Opgericht).
We vertrekken weer om tien uur vanaf het clubgebouw of moet ik schrijven voormalig clubgebouw aan de oldenhave. Om half tien vertrek ik naar de Oldenhave. Fris vandaag en heb even wat lagen kleren over elkaar aangetrokken. Naast het verplichte clubshirt en trainingsjack nog een t-shirt. Regen onderweg naar het clubgebouw en beter nu als tijdens de wandeling.
Om even voor tienen vertrekken we met zijn dertienen naar Oldemarkt. Iets meer dan 80 autokilometers en over de snelweg ben je er binnen een uur. Richting Meppel en Steenwijk en dan nog een stukje.
Om kwart voor 11 komen we aan bij de start lokatie en meer dan genoeg parkeergelegenheid en nog een plekje voor ons busje en voor de personenauto. Deze keer met 1 busje en 1 auto.
Om tien voor elf begin ik aan de wandeling. Eerst een stukje door Oldemarkt. Een leuke plaats. Net buiten Oldemarkt en na 1 km gaan we het bos in. Weinig bos vandaag. Alleen even in het begin en ook dat is wel eens anders.
Lange stukken en ik tel op de routebeschrijving meer dan 5 stukken langer dan 1 km en de langste 1900 meter. Ook daar moet je van houden en persoonlijk hou ik wel van lange stukken. Het nationaal park de Weerribben en het beste kun je het volgens mij met een bootje verkennen. Jaren geleden een vakantie daar doorgebracht en met een fluisterbootje vanuit Kalenberg de natuur in.
Nu wandelend en zoals al geschreven lange stukken. Weidse uitzichten en veel weiland en water en het riet natuurlijk. De thermometer komt amper boven de 10 graden en het waait. Heb mijn hoed thuisgelaten. En met die wind is dat maar goed ook.
Verharde paden en de route gaat grotendeels over fietspaden en weinig fietsers vandaag. Veel wandelaars en door die lange stukken zag je altijd wel andere wandelaars voor je. Ook stukjes die je moest delen met de auto en ook nog motoren gezien vandaag.
Weidse uitzichten over het mooie landschap en een aantal weerribben natuurlijk. Riet en ook dat zie je in dit gebied. Water en ook veel water en nog wat boten gezien. Na 5 km al de pauze en besluit door te lopen en later even pauze te nemen. Bij een visvijver op een hekje neem ik even rust en nog drie lange stukken voor de boeg en wat kleinere stukjes. Op de routebeschrijving staat de meters die je moet afleggen tot de volgende links of rechts af. Bepijld en dit keer niet de pijlen van de wandelbond maar zelfgemaakt en verschillende kleurtjes voor links en rechts af en rechtdoor natuurlijk. Verkeerd lopen kon bijna niet en heb ik dus ook niet gedaan.
Om 13.30 uur kom ik weer aan bij start en finish en 14,1 km afgelegd. Wachten op de anderen en om even over twee vertrekken we weer naar Emmen. Mooie tocht en zo goed als droog. Fris en daar kun je je opkleden.
Kwart over drie thuis en tijd voor koffie en het schrijven van dit verslag. Op naar de volgende wandeling !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten