Pagina's

zaterdag 1 april 2017

de 30ste Havelter HunebeddentochtVandaag de eerste van de 13 uitjes naar verschillende wandelingen in het noorden en oosten georganiseerd door de wandelclub. We gaan naar Darp. In de buurt van Havelte voor de 30ste  Havelter Hunebeddentocht. 17 wandelaars vandaag dus twee busjes. Zit vandaag voorin en weet gelijk weer waarom de auto niets meer voor me is. Snelheid en ook een busje mag 130 km per uur en voor mij eigenlijk veel te snel. Veel auto bij de weg. In een uurtje zijn we op de plek van de start. Vlakbij Darp en Havelte. Vertrek gelijk voor de wandeling. Even omschakelen van de auto naar de benenwagen. Gelijk het Holtingerveld op en langs een hunebed. Dit hunebed ziet er beter uit dan het hunebed in de Emmerdennen. Vogels en ik hoor de hele wandeling de vogeltjes. Lange stukken  en bos en heide en toch afwisseling en de stilte natuurlijk. Loop weer alleen en de anderen vertrekken iets later en nemen eerst koffie. Rustig op de route en voor me loopt een echtpaar met twee honden en ze slaan op een gegeven moment rechtsaf en ze lopen de 10 km. Later zie ik toch weer wandelaars voor me. Geen autogeluiden en je hoort de stilte. Wat vennetjes en het geluid van eenden en alweer de vogels. Lente en dat hoor je. Heide en gras en genoeg te doen voor de dieren om de heide weer tevoorschijn te halen.  Kom ook nog Schotse Hooglanders tegen op de route en ze liggen heerlijk op het pad te rusten. Kan ze bijna aaien.
Na een km of 7 kom ik uit op een verharde weg en vlakbij de rust. Op 7,1 km bij een kampeerboerderij en  de 10 km lopers zitten er al. Neem zelf ook maar een kopje koffie en 1 euro en 50 cent is niet duur. Na een kwartiertje komen de andere 15 km lopers van onze vereniging ook binnen en zelf  genoeg uitgerust om aan het tweede deel te beginnen. Weer de natuur in en na een tijdje een fietspad langs een doorgaande weg. Langs een golfbaan en een lang stuk. Zon en warm en ik had mijn trainingsjack al uitgedaan. Kledingvoorschrift en mee met de wandelclub en het trainingsjack en poloshirt van de vereniging is verplicht. En een donkerblauwe broek.  En dat is voor mij geen probleem. Verder is het gratis. De lucht betrekt en een klein buitje en doe mijn regenjack even aan. Ook over een oude landingsbaan aangelegd door de Duitsers in wo2.  Kom achter een voetbalveld langs en de stemmen van de voetballers en ook daar heb ik niets mee.
De schaapskooi van Havelte en veel schapen en lammeren en genoeg werk  voor de schapen gezien. Hierna een drukke weg oversteken en zie links de start en finish. Mag rechtdoor het bos in voor een klein rondje. Om kwart voor elf vertrokken en om kwart voor twee binnen. 3 uur over de 14,9 km gedaan inclusief pauze. Onweer en droge onweer en de anderen zijn net iets te laat en hebben meer regen.
Om 20 over twee is iedereen binnen en vertrekken we weer naar Emmen. Veel regen onderweg en hoop dat het in Emmen droog is. Heb geen zin in dat laatste kwartier lopen nat te worden en warempel het is droog in Emmen. Om 15.30 uur ben ik thuis en koffie en even dit stukje schrijven. Kan terugkijken op een leuke wandeldag en heb al zin in de volgende keer en voor mij duurt dat nog even. Volgende week is er weer een uitje en heb dan andere plannen. Hoop de zaterdag na Pasen weer mee te kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten