Pagina's

vrijdag 24 maart 2017

speeltijdIedere 14 dagen gaan we naar Limburg om een paar uurtjes op Micha te passen. Hij is nu 5 jaren jong en ik ben 50 jaren ouder en dat terzijde. Speeltijd en met hem spelen en hoe belangrijk spelen voor hem is. Stoeien en spelen en lachen en veel meer is zijn leven nog niet. Speelgoed heeft hij genoeg en soms is een bal of een stukje touw genoeg. Doet me denken aan mijn eigen kindertijd en hoe weinig speelgoed ik had en ook niet nodig had. Genoeg aan een blikje of de sloot achter het huis en mijn fantasie. Hij heeft een mooi leven en we vinden het leuk deel van dat leven te mogen uitmaken.

Spelen en ik denk even aan het spel van het leven en dat spel is soms leuk en soms minder leuk. Hoe leuk sommigen het vinden om te kijken naar het voetbalspel. 90 minuten spel en 24 mensen spelen om te winnen. Het spel of de knikkers en het geld en de commercie natuurlijk en hoe belangrijk dat is geworden. Het voetbalspel en een stuk of wat 6 jarige jongetjes rennen achter een bal aan en ouders gaan voor de overwinning en voor die 6 jarige is het spelen.

Brood en spelen en hoe het ons aan de gang houdt. Winnen of verliezen of het spel en genieten van het mee mogen doen. Zelf hou ik ook nog wel van een spelletje. Kaarten en bowlen en soms een spelletje op de computer en winnen of verliezen en ik geniet het meeste van het spel zelf. Spelen met Micha en hem laten winnen of zelf winnen en de lol is het allerbelangrijkste.
Spel en spelen en het doet me denken aan een tv programma die ik deze week zag. Een 70tiger levend onder slechte omstandigheden en hoe hij dit vergat als hij even accordeon speelde of een spelletje kon doen op de computer. Spelen en het leidt af en het doet je even alles vergeten.
Muziek en spelen en optreden en optredens bezoeken van mijn favoriete bands. 1,5 uur spelen en hoeveel werk men daarvoor moest doen met het opbouwen van de show en genieten van de band en genieten samen met andere liefhebbers. Samen en delen natuurlijk.

Meedoen is het allerbelangrijkste en anderen denken daar weer anders over. Sport en altijd gaat het om de overwinning en de 10de plaats telt niet. De olympische spelen en meedoen is belangrijker dan de winst en ook dit ligt achter ons. Je moet kans maken op een topnotering en anders mag je niet meedoen. En alleen de eerste plaats telt. Jammer.

Speeltijd en hoe belangrijk dit kan zijn. Niet alleen in je kindertijd maar ook als je volwassen bent en als je soms niet meer mag spelen. En wat is niet meer mogen.. En soms is het leven een spel en meer ook niet. Spelen en winkeltje spelen of monopoly en het gaat om de hoofdprijs en de bank en het bezit en de hebzucht natuurlijk. Monopoly doet me weer denken aan mijn tienertijd en hoe we op regenachtige dagen de hele dag monopoly speelden en grenzen kenden we niet en de bank had geld genoeg. Het echte leven is natuurlijk iets anders en aan de andere kant verschilt het niet zoveel met een spelletje monopoly en elke maand kom je langs start en ontvang je weer een beetje geld waarmee je weer winkeltje mag spelen. 
Leven kan een spelletje zijn en soms win je en soms verlies je maar meedoen is nog steeds leuker dan winnen of verliezen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten