Pagina's

zondag 5 maart 2017

perfectperfect, volmaakt, uitstekend, volledig, (ge)heel, onberispelijk

De perfecte mens bestaat niet. Iedereen perfect en we hebben een wereld zonder oorlog, honger, armoede en verschil. Of het recht van de sterkste en dat kan in de ogen van sommige mensen ook perfect zijn. Perfectie en oordelen en oordelen vanuit je eigen perfect zijn en de ander kan daar nooit aan voldoen en deugt niet. Meningen en wat is dan de perfecte mens? Discussie en we mogen allemaal verschillend zijn en we worden het nooit eens.

Perfect en ik denk aan de auto. Voor mij lijken ze allemaal op elkaar en kleur en vorm verschilt en verder is iedere auto perfect. Ligt natuurlijk aan je smaak en voorkeur en verder zijn er geen verschillen. Dingen en de tv en eenieder wil een perfecte tv. Passend bij de inrichting en een grootte die bij je past en keuzes genoeg. En zo is er voor iedere voorkeur een tv of een auto of wat dan ook. Gebaseerd op het verschil tussen mensen en de persoonlijke smaak en voorkeur.

Hoe zie ik mezelf en dat is verre van perfect. En de ander zie ik ook als ver van perfect. De perfecte mens en evolutie en het anders kunnen doen. Zonder de eigen mening en zonder al te veel verschillen tussen de vele mensen door het leven gaan. Een vogel kan ik als perfect zien. Geen oorlog en geen strijd en ook dat klopt niet en het recht van de sterkste en de functie van de voortplanting en steeds weer opnieuw. De cyclus van het leven van de vogel en het gaat door en door zonder veranderingen.
De mens en de vele verschillen tussen de mensen en verre van volmaakt natuurlijk en ook dat is weer een mening. Voor de 1 is het recht van de sterkste de perfectie en voor de ander delen en samen. Ik hoor bij de laatste categorie en droom van 1 gezamenlijke droom en 1 voor allen en allen voor 1. Wetende dat geen mens perfect is en de oorzaak en het vervolg of is het gevolg.
Evolutie is het eindpunt en ook het begin van het leven op aarde en ook dat betwijfel ik wel ens. Wat voor de 1 de waarheid is voor de ander een leugen en verschillen zullen er altijd blijven.

Mens zijn en weten dat ik het nooit perfect zal kunnen doen. Dat ieder mens fouten heeft en dat dit onderdeel is van het mens zijn. Anders dan een plant en anders dan een dier. Of is het gewoon allemaal gelijk en is een mens gewoon onderdeel van de natuur en net als de rest gewoon perfect. Horen verschillen en meningen gewoon bij de mens en is de mens daardoor gewoon perfect en dan heb ik het mis. 
Ook een mening en met perfecte mensen zou de wereld er in mijn ogen anders uit zien. Met een ander systeem en minder geld en minder strijd.
Perfect en niet perfect zijn en vele meningen en veel strijd. Voor mezelf weet ik gewoon dat ik verre van volmaakt ben en dat kan ook weer een excuses zijn voor.. Ik zal wel altijd mijn best blijven doen en blijven streven naar het goede en dan weet ik dat ik een goed mens ben en dat is dan het allerbelangrijkste. En volmaaktheid is soms ver weg en soms zo dichtbij..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten