Pagina's

maandag 27 maart 2017

Minder eco en meer ego of minder ego en meer ecoUitgaan van de mens als top van de piramide. En de rest is ondergeschikt aan de mens. Of eco en kiezen voor de cirkel en de mens is onderdeel van alles maar niet de baas. Het individu en alles draait om jou en jij staat bovenaan in de piramide en daarna de andere mensen en onderaan de planten en de dieren. Uitgaan van eco en alle mensen zijn gelijk en maken deel uit van de cirkel van het leven inclusief de planten en dieren.

Vorige week vroeg iemand me of hij een gefilmd portret van mij mocht maken. Vind me zelf niet echt belangrijk en kan me even niet voorstellen dat zo’n portret boeiend kan zijn voor anderen. Enkele weken geleden stond ik in de krant. Niet voor mijn ego maar gewoon om me even voor te stellen aan de rest van Emmen. Heel veel mensen zien me dagelijks fietsen met mijn rode hoed en weten niets van mij. Dan is zo’n krantenartikel wel handig en vaak kom je pas in de krant na je dood in de vorm van een advertentie.

Ego en moet deze week ook nog ongeveer 600 woorden schrijven over mezelf. Pr zogezegd en mezelf verkopen en zorgen dat anderen zin hebben in een kopje koffie met mij. In het kader van schizofrenie en wat kun je van mij en mijn ervaringen leren. Ook even lastig en meestal schrijf ik over wat me bezig houdt en niet zozeer over mezelf.
Ego en Eco en de samenleving is ingericht op EGO. De mens centraal en de mens heerst over de planten en dieren. Eco is veel leuker en onderdeel zijn van de cirkel van het geheel. Het ego en kom veel ego tegen in mijn dagelijkse leven. Eco heeft eigenlijk wel mijn voorkeur en het individu ondergeschikt aan het geheel.

Al die meningen en iedereen heeft gelijk. Gezien vanuit het individu en dan de strijd. Nooit komt er een eind aan. Soms geen zin meer om bijvoorbeeld naar al die meningen te luisteren en de tv blijft vanavond denk ik uit. Wat computeren en verder niet zoveel. Altijd maar het individu en het Ego voor en boven alles en ik kijk om me heen en zie de gevolgen.

Honger en armoede in de wereld  en de sterkste mens centraal. Vandaag ook een stukje in de krant over het dode boerenland en het verdwijnen van de weidevogel en de komst van de veelvraat Gans. Niet de aarde centraal maar het geld en zoveel mogelijk product van een ha aarde. Ten koste van de natuur en de dieren en de planten natuurlijk. Alles wordt kapot gespoten en dubbel bemest. Dieren en het vlees wat we eten en hoe hier mee omgegaan wordt. Afgelopen week een stukje in het journaal over een horror slagerij  in BelgiĆ« en ik snap gelijk weer waarom sommigen geen journaal meer kijken en de krant niet lezen.

Misschien vind ik mezelf ook wel belangrijker dan de ander en vind ik ook wel mijn eigen mening de enige juiste. Eco vind ik veel mooier. En uitgaan van het collectief en van al het leven op onze planeet. Dromen en het zullen wel dromen blijven. Geld en nog eens geld en het kapitalistische systeem centraal. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen en heel vaak is het wel zoeken naar deze uitzonderingen. Gisteren weer even gekeken naar Floortje naar het eind van de wereld en de kijkcijfers zijn hoog en dat geeft me moed en blijven geloven in het goede van de mens. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten