Pagina's

dinsdag 7 maart 2017

materieDoet me denken aan hard en software en hardware is alles wat je vast kunt pakken en software de programma’s. Materie kan dus alles zijn wat je vast kunt pakken en dan heb je nog de niet materiele dingen in het leven. Kijk even om me heen en zie veel dingen die ik vast kan pakken. Onze inrichting samen uitgezocht en mijn lief had de beslissende stem. Een bank waar je lekker op kunt liggen. Een kast voor de glazen en de papieren, een tv kast en nog wat stoelen en veel prulletjes in die kast en op de tv kast. Uitgezocht door mijn lief en het doet wel gezellig aan. Terugdenken en de tijd dat ik alleen woonde en waar ik toen waarde aan hechte en wat nu niet belangrijk meer is. De muziek en een paar boeken die ik nog uit die tijd heb en hoe onbelangrijk ik materie vindt.
Boven in mijn computerkamer nog veel spulletjes uit het verleden en nog een kast met muziek. Ben van plan binnenkort wat van die rommel weg te doen en gewoon naar de kringloop brengen of weggeven. Ontspullen en plaats maken voor iets nieuws of plaats maken voor niets en ook niets heeft waarde.
Een auto kun je ook zien als materie en heb ik niet. Wel gehad en ik heb nog nooit een mooie auto gezien 😊 Waarde hechten aan eigendom en een eigen huis en huren kan ook. Van huis uit en ook mijn ouders hechten weinig waarde aan spulletjes en ook die oudere broers hadden er niets mee. Kleding en kleren maken de man en ik let nu iets meer op mijn kleding dan pakweg 20 jaar geleden. Er uit zien als een zwerver is niet meer mijn streven 😊 Vanavond een programma over het lichaam en hoeveel er in deze tijd aan gesleuteld wordt en hoe belangrijk mensen hun uiterlijk zijn gaan vinden. Tja de kapper wordt niet rijk van me en verder wil ik er gewoon uit zien. Niet allerlei poespas en gesleutel aan mijn lichaam als het om mooi zijn gaat. Ouderwets en mensen nemen me maar zoals ik ben en anders maar niet.
Status kan ook belangrijk zijn en hoe groot is mijn tv en hoe groot is mijn auto. De buren kopen iets nieuws en je mag niet achterblijven. Ook zoiets en ook iets wat me niet boeit.
Software is alles wat je niet vast kunt pakken en een goed gevoel en lekker in mijn vel zitten vind ik veel belangrijker dan bezit. Ook wel logisch denk ik dan. Jarenlang niet lekker in mijn vel gezeten en jarenlang streven naar en nu heb ik het bereikt. Stoppen met hulp vragen en eigen kracht en stoppen met van alles en nog wat en kiezen voor simpel en niets en van niets geniet ik nog het meest.
Materie en ik denk even aan het oppervlakkige van bezit. Ik denk even aan eeuwen gelden en hoe de blanke met spiegeltjes en kraaltjes indruk maakt op de primitieve bevolking van Afrika en hoe men dit alleen maar deed om er beter van te worden en de blindheid die die spiegeltjes en kraaltjes met zich meebracht. Ik denk even aan al die spulletjes waarmee men ons zoet houdt en die men alleen maar op de markt brengt om er beter van te worden. Hoe veel waarde materie voor sommigen kan hebben en in het laatste hemd zitten geen zakken dus na je dood heb je er niets meer aan.
Mijn geheugen en mijn herinneringen en daar hecht ik meer waarde aan dan aan bezit en spulletjes. Leuk en minder leuk en persoonlijk. Voor anderen niet van waarde en voor mij waardevol. Kunnen genieten van alles wat niets kost en van een wandeling en van de regen en de zon en de maan en de sterren. En voor de zon en de maan is er geen verschil en zijn we allemaal gelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten