Pagina's

vrijdag 17 maart 2017

een uitkering en werkElk jaar wordt mijn euro minder waard en elk jaar mag ik er een paar euro bij. De koppeling tussen uitkeringen en loon is al jaren geleden losgelaten. De inflatie en geldontwaarding en wetende dat je elk jaar iets minder te besteden hebt. De gekte en elk jaar minder kunnen doen met je euro. Het hoort erbij als je een uitkering hebt. Afhankelijk zijn van de politiek en van wat de meerderheid je gunt of niet gunt natuurlijk.

Werken is een gepasseerd station en een echte loonsverhoging ook. Loon krijg ik natuurlijk niet en een uitkering is ook geld. Wel blij dat er zoiets is als een uitkering. Zonder is ook onmogelijk. Een rijk land en geld genoeg en soms op de verkeerde plekken. Dat dan weer wel.

Werken moet beloond worden en levert meer op dan jarenlang in de WAO. Aan de ene kant terecht. Ik kan bijvoorbeeld elke dag in de zon zitten en elke dag maar weer doen waar ik zin in heb. En anderen moeten elke dag weer naar hun baas en al dan niet hun werk met plezier doen. Geen collega’s waar je het nieuws mee door kunt nemen en niemand om… Werken heeft vele voordelen en je telt mee zogezegd. In mijn vorige blog genoeg over gezegd.
Ik hoef ook geen vetpot en ook niet zoveel als een werkende en genoeg is genoeg. Elk jaar iets minder met mijn geld kunnen doen en ik zie liever elk jaar hetzelfde bedrag en inflatiecorrectie zogezegd zodat het gelijk blijft.

De minderheid heeft een uitkering en afhankelijk zijn van wat de werkende je gunt en mijn handicap natuurlijk en men heeft het over participeren en zo min mogelijk hulp nodig zijn. Heb ook geen zin meer in begeleiding en om over mijn problemen te zeuren. Ze lijken zo klein als ik naar het grote kijk. De honger en armoede in de wereld en het verschil tussen rijk en arm en hoe rijk steeds rijker wordt en arm gewoon arm blijft. De toekomst en de klimaatverandering. De toekomst en het leven van onze kleinzoon. En hoe hij op mag groeien in een land met veel gekte.

Nog genoeg hebben om geen honger te hoeven hebben en de voedselbank is nog ver weg. Ben er wel blij om. Lijkt me geen pretje om zelf je eten niet meer te kunnen betalen. En de rekeningen natuurlijk en het resultaat van vier jaar VVD. Of het met een andere partij beter was gegaan? Ik zal het nooit weten en maakt ook niet uit. Aanpassen en je aanpassen aan de meerderheid en aan het geld dat men mij gunt en meer hoef ik niet te doen.

Ben blij dat ik vrij ben en elke dag vrij mag zijn en kan genieten van de zon en de regen zonder afhankelijk te zijn van vrije dagen. Geld om uit te geven heb ik niet zoveel en het terras is onbetaalbaar. Net als een auto en eigen huis. Maar is dat dan belangrijk denk ik dan en het is voor velen te belangrijk geworden…

Anders en een basisinkomen voor eenieder die even geen zin heeft in werk en voor iedereen die niet kan werken. De toeslagen afschaffen en iedereen genoeg voor eten en drinken en de rekeningen. Een ander systeem en weg met het kapitalisme en het steeds maar meer willen. Een gramofoonplaat met steeds hetzelfde liedje en andere woorden en dezelfde boodschap… Politiek en elke dag gaat het om het gelijk. Kiezen en stemmen en elke keer weer de verliezers en de winnaars en de winnaars hebben geen begrip voor de mening van de verliezers en zo gaat het leven dan door.

Zo de kleren an en koffie met mijn lief en de boodschappen. En ik mag koken en zo gaat mijn leven door en ik ben er blij mee !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten