Pagina's

woensdag 22 maart 2017

de tijdlijn van het levenGeschiedenis en de geschiedenis van de aarde opgetekend langs een tijdlijn en dan het moment dat de mens zijn intrede doet. De geschiedenis van de mens op deze mooie planeet opgetekend langs een tijdlijn. Een lijn van een meter met de hoogte en dieptepunten. Met de gebeurtenissen die eeuwen later nog invloed hebben. De komst van het geld bijvoorbeeld. De hebzucht en oorlogszucht en gelijk willen hebben. Wanneer deed dit zijn intrede of is het gewoon een eigenschap van de mens.

De geschiedenis van ons land begint met de hunebedden. Andere tijden die allang achter ons liggen en het hundebedbouwersvolk en hoe ze leefden en hoe weinig daar bekend van is. Grappig en ik voel me nog steeds verwant met dat hunebedbouwersvolk. Soms vind ik mezelf terug bij het hunebed. Mijmerend bij het hunebed en me afvragen wat ze van het leven in 2017 zouden vinden.
Gebeurtenissen uit de recente geschiedenis en de uitvinding van het stroom en later de komst van het electrisch licht en hoe dit het leven heeft verandert. Nog korter geleden en de uitvinding van de computer en hoe het digitale gedoe niet meer weg te denken is.

De trein en hoe die twee eeuwen geleden voor het eerst reed in ons land en nog steeds rijdt. Geen stoom meer maar diesel en elektrisch. Vechten doen we ook al eeuwen en al die oorlogen en al die doden en die vernietiging en komt er binnenkort weer een oorlog? Oorlog is er altijd zeggen sommigen en zonder strijd kunnen we niet.

Mijn eigen leven uitgetekend langs een tijdlijn met hoogte en dieptepunten die van invloed waren op de manier waarop mijn leven is gelopen. Over honderden jaren kom ik misschien voor in een stamboom. Geboren op en gestorven op en getrouwd met en geen kinderen en meer ook niet. Wat weet ik van het leven van mijn overgrootouders en hun denken en hun leven. Ook niets denk ik dan. Hun genen kunnen in me voort leven of leven in me voort en meer ook niet. Een druppel in de oceaan en meer is mijn leven niet.

Hoogte en dieptepunten en steeds maar weer links af en meer ook niet. Ook dat is dan weer te simpel. Mijn trouwdag komt zeer zeker op die tijdlijn en de eerste opname in de GGZ ook. Mijn ouders zullen ook niet ontbreken en hun sterfdatum. Gebeurtenissen die je niet meer vergeet en die waardevol zijn. Voor een ander niets als een stipje in de oceaan en voor mij bepalend. En rechts af natuurlijk en het moment dat ik in staat was te kiezen voor een  richting…

Zo heeft ieder mens zijn eigen tijdlijn en soms komen ze overeen en vaak verschillend natuurlijk. Geboren op 30 januari 1961 en hoeveel mensen kunnen dat zeggen. Dat zullen er een paar zijn denk ik dan. En de schooltijd en de pubertijd en de verschillen worden steeds groter.  Getrouwd op mijn 38ste en op 8 juni 1999 en dan zijn er niet veel die dat ook kunnen schrijven. Uniek zijn en in veel opzichten ziet een persoonlijke tijdlijn er per persoon weer anders uit met andere hoogte en dieptepunten. Persoonlijk en authentiek en oorspronkelijk. 

Tijdlijnen en als het gaat om het grote zijn er veel overeenkomsten. Koning Willem 4 en voor alle Nederlanders is dat hetzelfde. Geld en iedereen in ons land is geld nodig… Er zijn een paar uitzonderingen en die bevestigen weer de regel. Eten en drinken zijn we echt allemaal nodig en zo zijn er heel veel overeenkomsten tussen de mensen en de verschillende tijdlijnen.

Leuk om voor mezelf een tijdlijn te maken en het een beetje met jullie te delen. Ik zie mijn blog ook vaak als een tijdlijn. Delen en waar ik op het moment zelf mee bezig ben en groeien natuurlijk en misschien zit er wel geen ontwikkeling in. Voor mezelf wel en dat is het allerbelangrijkste 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten