Pagina's

dinsdag 28 februari 2017

verkiezingen15 maart is het weer zover en we mogen weer stemmen. Verkiezingen en een lange traditie. We leven in een democratie en een ieder heeft een stem en recht om te stemmen. Om de 4 jaar stemmen en kiezen we de tweede kamer. Op hun beurt vormen een aantal politieke partijen de regering en besturen en 4 jaar de macht hebben. Naast een democratisch land is ons land ook kapitalistisch en het geld staat bovenaan. Burger zijn en inwoner van een land en dan hoort het niet alleen om geld te gaan. Een politieke partij belooft alle werkenden 500 euro en 4 jaar geleden een andere politieke partij die alle werkenden 1000 euro extra beloofd. En de indruk krijgen dat geld het allerbelangrijkste is bij de verkiezingsstrijd. Tweedeling en werkenden en niet werkenden en werkenden mogen meer geld dan niet werkenden. De zorgverzekering. Ook een thema en de eigen risico en een stijging van de premie en daarin hebben velen ook geen zin. Leven en mens zijn en hoe belangrijk geld dan kan zijn. Zomaar twee thema’s bij deze verkiezingen en soms keren ze altijd weer terug. Het geld en het verschil.
Meer dan 25 partijen doen mee en geen record. Er was eerst sprake van 80 partijen en velen zijn afgevallen. Ik weet nog niet uit hoeveel partijen we in Drenthe de keuze hebben en niet iedere partij vind Drenthe interessant genoeg.

Problemen en problemen in ons land en in de wereld en denken dat de politiek voor veel van deze problemen een oplossing heeft. Een mening mogen hebben en een eigen mening voor de oplossing van deze problemen. De asielzoeker is ook een verkiezingsitem en de asielzoeker kan gevaarlijk zijn voor ons comfortabele leventje en onze manier van leven in gevaar brengen. Europa en de euro en de macht en velen willen Nederland weer zelfstandig zien en minder macht voor Europa en sommigen willen weer een eigen munt. Ook hier wordt door de politiek op ingespeeld.

Thema’s en wat is belangrijk? Persoonlijk vind ik de natuur 1 van de belangrijkste items en het steeds maar weer willen groeien en meer en meer. Genoeg is het nooit en kan de aarde dit wel aan. Minder aandacht voor groei en meer en meer en meer voor genoeg is genoeg. Aandacht voor de mens elders op deze mooie aarde die het niet zo goed heeft. Ontwikkeling stopt niet bij de landsgrenzen en mens zijn stopt niet bij de grens. Links zijn en solidariteit en samen en delen spreken me wel aan en genoeg is genoeg natuurlijk. Aandacht voor de zwakste schakel en niet alleen het recht van de sterkste.

Een stem hebben en mogen stemmen en ik ga zeker gebruik maken van dit recht en dan niet alleen aan mezelf denken en toch wel een beetje. Minder het recht van de sterkste en meer kiezen voor samen en delen en voor de natuur. Een evolutie binnen het kapitalisme lijkt me wel leuk en dat is denk ik voor de mens  de enige manier om te overleven.
Verkiezingen en een stemadvies. Mijn advies is vooral te gaan stemmen en goed te luisteren naar de idee├źn van de verschillende partijen en je niet blind laten maken door de verschillende beloftes waar meestal niets vanuit komt. Kijk naar jezelf en wat is je eigen mening en je eigen belang en welke partij past daar het beste bij. Wil je dat men verder gaat op de ingeslagen weg of wil je het anders? Iedere stem telt en is belangrijk dus breng je stem uit !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten