Pagina's

zondag 12 februari 2017

StrijdSchaatsen
Dit weekend de wk afstanden. Schaatsen en ik kijk al meer dan 40 jaar. De tijden van Ard Schenk en Kees Verkerk. Het begin en alles wat er na kwam. Winter en sneeuw en dan is er niets leuker dan schaatsen op tv. Populair in ons land en steeds meer wedstrijden. Verandering en van de buiten naar de binnenbaan en steeds sneller. De wereldrecords en hoe ze verbeterd worden en sneller en sneller. Of ik het belangrijk vind dat een Nederlander wint? Eigenlijk wel en soms is dat weer niet belangrijk. Geniet vooral van de lange afstanden en hoe knap ik dat vind. Rondje na rondje dezelfde rondetijd en dat 25 rondjes lang en een iets oplopend schema. De krant en de ek en wk en de schema’s uit de krant halen en de rondetijden bijhouden. In deze tijd staat het schema niet meer in de krant en veranderende tijden. Het blijft mijn favoriete sport om naar te kijken.

Mijn relatie
Sommigen houden van strijd en discussie en als het om mijn huwelijk gaat is dat het minst belangrijke. Kiezen voor harmonie en weten dat je soms niet kan doen waar je zin in hebt. En wat er tegenover staat. Samen en het eens zijn is veel leuker. En dan is de wens van de anders soms belangrijker dan mijn eigen wens en andersom natuurlijk. Lang leve samen en delen en de liefde natuurlijk.

De auto en andere machines
De strijd en winnen van de auto en de vaatwasser kan ik niet. De auto en hoe belangrijk die voor velen is en het gemak van de vaatwasser natuurlijk. Strijd en jarenlang balen dat de auto het won van de fiets. Ook strijd en mijn strijd. Nu zonder auto veel goedkoper en geen strijd meer en ik kies voor de fiets en mijn wandelschoenen. De minderheid en ook dan behoor ik bij de minderheid en velen kunnen niet meer zonder. Wat een ander doet vind ik niet belangrijk meer. Balen van de auto en de vele auto’s en dat heb ik achter me gelaten. Ieder zijn eigen keuze en velen vinden het leuk en zonder kan gelukkig ook. De vaatwasser en ook die heb ik niet. Van mij mag het en zolang niemand me dwingt zo’n ding te kopen is het goed :-)

Politiek
En ook dan zijn we het nooit eens. Een strijd en meningen en een eigen mening hebben. In maart weer verkiezingen en de krant staat er vol van. Wordt de PVV van die Wilders de grootste of en voor velen een reden om op die VVD te gaan stemmen. Om te voorkomen dat de PVV de grootste wordt. Het systeem staat voorop en de strijd om nummer 1. Er zijn maar weinig politieke partijen die voor iets anders kiezen. Stemmen en ik ga ook stemmen. Op een kleine partij die het anders wil en die laat zien dat een andere mening ook kan. En dan mag de PVV van mij de grootste worden. Hoe simpel het volk kan denken en zijn of haar stem  uitbrengt… en ook daar maak ik geen strijd van. Kijken wat het wordt of juist niet wordt.

En verder
Een eigen mening mogen hebben en wil je ervoor vechten en dan mag een ander ook gelijk hebben en van me winnen. En wat is gelijk hebben. Mensen die me negeren en niets tegen me willen zeggen. Gewoon omdat ze het niet met me eens zijn en ook dat is strijd :-) Zolang ik maar mezelf mag zijn en ik niet mee hoef te doen aan.. En vrij zijn en dat is voor mij vrij zijn en ik mag…. Of niet natuurlijk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten