Pagina's

donderdag 2 februari 2017

loslatenMe niet meer druk maken om. 1 van mijn voornemens in dit nieuwe jaar. De boel de boel laten en me richten op de dingen waar ik als eenling invloed op heb.
De grote boze buitenwereld met al zijn strijd, zijn bommen en vele doden en oorlogen en wat is mijn invloed? Nihil denk ik dan. Het is niet mijn keuze of ben ik onderdeel van het grote geheel en is het indirect ook mijn keuze. En dat geloof ik weer niet. Samen en samen kiezen voor de vrede en samen kiezen voor samen zonder.
De tv en de grote boze wereld komt dan heel dichtbij en raakt het me nog wel? Gisteren weer meer dan 35 doden in Turkije door een gek met een geweer en wil ik dit wel weten. Ongevraagd wordt dit medegedeeld en dan lijkt samen en vrede ver weg. Het nieuws en ook het nieuws laat alleen maar de nadelen zien en elke dag weer zie je dat de mens niet perfect is. Problemen in ons land en het gaat over integratie en immigratie en de thuiszoeker door velen asielzoeker genoemd en de thuisvinder en mensen die hier mogen blijven en hoe ze invloed hebben op de Nederlander oftewel de oorspronkelijke bewoner. Belangrijk voor veel Nederlanders las ik gisteren en thema bij de komende verkiezingen. Onderdeel zijn van de wereld en andere mensen een veilig plekje bieden en een nieuwe toekomst. Normaal zou je zeggen en zo simpel is het niet.
Het klimaat en steeds maar weer doorgaan met groeien en wat dat met onze omgeving doet. Geen winters meer en veel neerslag en men heeft het over geld en wat dit wel niet kost. Afval scheiden doe ik wel en geen auto natuurlijk en meer kan ik niet doen. En wat vinden we samen belangrijk als het om de toekomst van de kinderen gaat.
Belangrijk is loslaten en wat kan ik als eenling doen en wat moeten we samen doen en als samen niet lukt wat doe je dan als eenling. 50 plus inmiddels en veel is aan me voorbijgegaan. Ziek zijn en psychisch niet in balans en problemen. Loslaten is dan belangrijk en me nu goed voelen en wat kan ik dan nog doen. Genieten van de rust en ruimte die de wao biedt. En genoeg is genoeg en schrijven over wat me bezighoudt. Loslaten en hoe veel dingen ik nu heb losgelaten en genieten van wat overblijft.
Hoe vele mensen zich niet thuis voelen in de wereld die we met elkaar geschapen hebben en hoe het anders moet. En voor velen hoeft het niet anders en mag het gewoon doorgaan en gaan zoals het altijd al is gegaan. Een voorbeeld zijn en dat vind ik wel weer belangrijk. Geen grijze muis die leeft in het hier en nu en alles maar goed vindt. Het tegenovergestelde van loslaten en laten zien dat je anders kunt leven en het anders kan. Dat vind ik wel weer belangrijk. Genoeg is genoeg is ook een thema voor me en laten zien dat dat ook kan. Genoeg en wanneer is het genoeg? Niet morgen maar nu en streven naar beter en dat is weer wat anders dan streven naar meer.
Loslaten en de frustratie loslaten en kijken en laten zien dat het anders kan en misschien ook wel anders moet. Mijn streven voor de rest van mijn leven en vooral blijven lachen en het positieve blijven zien !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten