Pagina's

woensdag 15 februari 2017

kleurKleur is een natuurkundig verschijnsel. Wanneer zonlicht op een driehoekig geslepen glas ofwel prisma schijnt, kan het menselijk oog alle kleuren tegelijk zien. Wit licht dat gebroken wordt door een prisma splitst zich in de zeven regenboogkleuren.
Roggbiv. Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. De kleuren van de regeboog. Als de zon schijnt en regen.  Ooit een blauwe maandag een opleiding gevolgd tot offsett-drukker en kleurenleer en hoe je met 4 kleuren alle kleuren kunt maken. De afkorting roggbiv ben ik nooit vergeten.
Kleur en zonder licht geen kleuren. In het donker  heeft alles dezelfde kleur. Grauw en grijs. Hou niet van grauw en grijs en ik hou dus van kleur. Soms zien mensen geen kleur en erger helemaal niks. Ben blij dat ik kan zien en kan genieten van kleur…. Blind zijn is natuurlijk geen keuze.

Groen
Groen is mijn favoriete kleur. Misschien komt dat ook wel omdat het de kleur is die ik het meeste om me heen zie. Het gras en het groene blad aan de bomen. Nog even en de bladeren komen weer aan de bomen en het frisse groen van het eerste blad is 1 van de mooiste kleuren.

Rood
Ook een leuke kleur. Draag al tijden een rode hoed. Rood staat voor mij voor rebellie en opvallen en het is ook een sociale kleur. De kleur van het vele bloed dat door ons lichaam stroomt. Het gevaar en het rode verkeerslicht. Het verbod en gebod en dat zie je aan de rode rand van de verkeersborden. En het is de kleur van onze kast.

Blauw
De kleur van de lucht en denkend aan die mooie wolken die je kunt zien aan de verder blauwe lucht. De kleur van mijn spijkerbroek en de kleur van onze bank en nog veel meer

Oranje
En dat is mijn minst favoriete kleur. Ik denk even aan die oranje gekte die af en toe de kop opsteekt. Meestal tijdens een wk en ek voetbal en hoe meer oranje hoe chagrijniger ik wordt. Ook de kleur van ons koningshuis. Niet dat ik echt tegen ze ben maar ik vind het wel tijd worden voor een nieuwe nationale kleur

Geel
Ook een kleur waar ik niet veel mee heb. Het licht en geel licht of is het wit licht. Kijk even om me heen en zie weinig geel. Geel of geil en voor een zanger van een boerenrockgroep die ik ooit volgde is dat hetzelfde :-)

Kleuren en ik hou wel van mensen die een beetje kleur geven aan het leven. Die anders zijn en het anders doen en het allerbelangrijkste: 'Het anders zien'. De grijze massa die het allemaal op dezelfde manier doet en niet op wil vallen. Die auto rijdt en niet meer weet wat fietsen en lopen is. De massa die stemt op de vvd en de pff. Oh ja geen politiek deze keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten