Pagina's

donderdag 9 februari 2017

Geluk en gelukkig zijnGelukkig zijn
met een gevoel van grote blijheid en harmonie
Alles kan een mens gelukkig maken. Een regel uit een liedje. Zijn we in ons land gelukkig en wat maakt gelukkig?

Maakt bezit gelukkig?
Een eigen huis bezitten kan gelukkig maken. Een eigen plekje en naar eigen behoeftes en wensen mogen vormen en inrichten. Voor veel mensen het geluk. Het geluk hebben om een goede baan te hebben en geld genoeg kunnen lenen of hebben natuurlijk om die droom te verwezenlijken. Het blijft oppassen. Ontslag of de relatie loopt stuk en dat eigen huis is een molensteen om je nek en vaak gaat het natuurlijk wel goed. Bezit en een mooie auto en wil je een steeds mooiere auto of is genoeg genoeg...

Maakt geld gelukkig?
Geld en veel vermogen en geld hebben en wat je ermee kunt doen. Voor veel mensen het ultieme geluk. Winkelen en voor velen is dat geluk hebben. Kunnen kopen wat je hartje begeert en grenzen zijn er niet. Ik heb het ook weleens gehad over spiegeltjes en kraaltjes en hoe veel mensen hier gelukkig van worden. Geld kan ook zorgen dat je er nooit genoeg van hebt. Te weinig geld en geen geld voor eten en drinken en kleding voor je kinderen en dan kan geld ongelukkig maken.

Een goede baan zorgt voor geluk?
Een goede opleiding en werk vinden of hebben dat past bij die opleiding. Vast werk en leuke collega’s en altijd haast en je hebt het altijd druk. En s’avonds kom je tevreden thuis. Werk en sociale contacten en collega’s. Voor veel mensen het streven en het kan gelukkig maken. Een baan voor het leven bestaat niet meer en dat is dan een nadeel. Van baas naar baas is voor velen de gewoonste zaak van de wereld geworden.

Een relatie maakt gelukkig?
Samen door het leven gaan en samen zorgen voor bijvoorbeeld de kinderen en het samen druk hebben en samen te weinig tijd voor elkaar. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Een goede relatie en samen zijn kan een grote bijdrage leveren aan gelukkig zijn

Onderzoek en onderzoek wijst uit dat het merendeel van de Nederlanders gelukkig is. Althans dat geeft men aan en in sommige landen is men jaloers op het gelukkig zijn van de Nederlander.

Zelf heb ik geen eigen huis, minder geld dan de gemiddelde Nederlander, geen werk en wel een relatie natuurlijk. Met wat fantasie woon ik in het mooiste huis van de stad en heb ik geld als water en een droomhuwelijk. Zonder fantasie ziet het huis, de baan en het geld er iets anders uit. En gelukkig ben ik wel en ik heb een bult fantasie :-). Geluk in Nederland en gelukkig zijn en de vele boeken die hierover zijn geschreven. Hoe word ik gelukkig en hoe bereik ik dat gevoel. Soms moet je stoppen met zoeken en dan vind je het. Soms vind ik dat men teveel bezig is met het zoeken naar en dan vergeet dat we in ons land weinig reden tot klagen hebben. De gemiddelde Nederlander heeft het goed. Vooral vergeleken met sommige andere plekjes op deze aarde.

Over gelukkig zijn en gelukkig zijn in  kan ik wel een boek schrijven. Ik hou het eerst maar even bij deze iets meer dan 500 woorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten