Pagina's

maandag 13 februari 2017

gelijk en ongelijk hebbenBoekhoudkundig en de balans. Links en recht hetzelfde eindbedrag. Winst en verlies maken de balans kloppend. Winst en niets voor het algemeen belang en verlies en wat doe je met verlies. De bedoeling is natuurlijk winst en nog meer winst en veel omzet.
Gelijk en ongelijk en hoe vaak ik ongelijk heb gehad in mijn leven. Niet erg en van ongelijk hebben leer je. Toegeven en fouten toegeven en willen leren van je ongelijk. Voor mij belangrijk en dan is het niet erg om ongelijk te hebben. Gelijk hebben is iets anders en gelijk krijgen natuurlijk. Soms wil je ongelijk hebben omdat gelijk hebben pijn met zich mee kan brengen.
Gelijk en heel vaak denkt iedereen gelijk te hebben. En wat men wel niet doet om het gelijk te bewijzen. Onderzoeken en de uitkomst staat al vast en de betaler beslist. Wc-eend denk ik weleens en wc-eend is volgens wc-eend de beste wc-eend en hoe vaak ik dit in de samenleving zie. Het gelijk en jaren later bleek dat men ongelijk had. Voortschrijdend inzicht noemt men dit ook wel. Toch maar weer politiek en het grote gelijk en achteraf had het anders gemoeten. Kranten staan vol met verkiezingsbeloften en hoe gelijk iedereen het heeft.
Een mening staat niet altijd gelijk aan gelijk hebben en ook dat is weer een mening :-). Objectief zonder allerlei emoties te laten meespelen. Zo weet men altijd hoe een ander zijn of haar problemen moet oplossen en zo simpel is het meestal niet of nooit natuurlijk.
Het menselijk brein en hoe dit gevormd wordt door de scholing en door de opvoeding en hoe vaak men vergeet dat geen mens hetzelfde hoeft te zijn. Wat voor de 1 de oplossing is kan voor een ander een ramp zijn. GGZ en jarenlang om hulp gevraagd en hulp verwachten natuurlijk en hoe dit tegen kan vallen. Links en rechts en zij willen dat je rechtsaf gaat en dat gaat dan niet lukken. Mensen en verschillen tussen mensen en hoe vaak hulp geen echt hulp blijkt te zijn. Het systeem voorop en het systeem heeft voor ieder probleem een goede oplossing en hoe vaak dit niet klopt.
Ongelijk hebben en hoe vaak ik nog steeds ongelijk heb en elke dag weer leer van het ongelijk hebben. Doorgaan en op een dag heb ik gelijk en dat kan lang duren of morgen al zijn. De zon komt elke dag weer op en gaat elke dag weer onder. Gelijk heb ik dan wel en de tijd tikt door en wat je met de tijd kunt doen of juist niet kan doen.
Fouten en hoe je in je leven steeds weer dezelfde fouten kunt maken en hoe het systeem en bijvoorbeeld de politiek dezelfde weg blijven bewandelen zonder ooit een andere richting op te gaan of te willen. Voor de meerderheid en dat doet het al eeuwen goed. Voor het geld en de economie en het kan niet anders. Ongelijk hebben en die mensen die denken dat dit niet anders kan hebben in mijn ogen ongelijk en ik zal het ook wel fout hebben en geen gelijk krijgen. Af en toe met zijn allen het anders willen en het anders willen zien zonder van de juiste weg af te raken is moeilijk. Het drijfzand wacht en dat kan het einde zijn en wat is het einde?
De balans en de balans tussen gelijk en ongelijk en evenwicht is belangrijk en af en toe het niet goed zien hoort erbij. Een balans tussen gelijk en ongelijk en wat zorgt er dan voor dat die balans in evenwicht is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten