Pagina's

zondag 19 februari 2017

de tijd en leeftijdDe tijd en ik kwam afgelopen week een oud-collega tegen en we hadden het over vijanden en hij noemde de tijd zijn enige vijand. Ouder worden en de tijd en de leef tijd die je hebt. De tijd en zelf zie ik de tijd niet zozeer als vijand. De tijd heelt alle wonden en zo meer. De tijd kan ook een vriend zijn. Ouder worden en het verleden achter je laten en groeien. Andere interesses krijgen en wonden die helen. Domweg door het werk wat de tijd voor je doet. Als ik naar de tijd kijk zie ik voor mezelf veel veranderingen en groei. Geen muziek meer bijvoorbeeld en geen alcohol meer. Geen opvliegers meer en anders leven en anders denken.
De tijd en de beperkte tijd die je op aarde doorbrengt en het onvermijdelijke einde en dan de tijd als vijand zien. Haast en hoeveel haast de meeste mensen hebben en tijd te kort komen. De leef tijd optimaal gebruiken en vooral geen leef tijd verspillen. Ook iets wat je veel ziet. Snel en alles moet snel en rustig aan is er niet meer bij. De prestatie en steeds meer willen presteren en grenzen verleggen. Ook iets waar ik minder mee bezig ben.
Leeftijd en iemand vond het wel een goed idee als de ouderen geen stemrecht meer hadden. Tja gekte en ouderen hebben veel meer leef tijd achter zich en meer levenservaring en hebben een andere kijk op het leven. Toekomst en ze hebben minder toekomst werd als een reden opgegeven. Tja kinderen en kleinkinderen hebben en ze behoeden voor de fouten die jezelf hebt gemaakt. En het beste met ze voor hebben en weten dat het anders kan en soms moet. Allemaal redenen om ze gewoon te laten stemmen. Oude volken op sommige plekjes op deze aarde nu en in het verleden die de wijsheid van de oudere nog wel kunnen waarderen en de belangrijke beslissingen aan de ouderen overlaten. Leeftijd en hoe belangrijk dat kan zijn.  
Leef tijd en letterlijk de tijd die je gebruikt om te leven. Voor sommigen niet meer dan geld verdienen en geld uitgeven en in dienst staan van het systeem natuurlijk. Anderen hebben geld te kort om leuk te kunnen leven en hun leef tijd ziet er anders uit. Kinderen en hoe kinderen hun leef tijd benutten en ervaren. Zie het aan onze kleinzoon en geen benul van tijd en hoe hij zijn leef tijd indeelt en geld en andere gekte speelt in zijn leef tijd nog geen rol. Haast en hoe velen de haast niet kwijt willen en ook niet meer zonder kunnen. Ook een keuze en heel vaak is dit geen keuze en het leven.
Ouder worden en meer leef tijd hebben gehad en minder leef tijd voor de boeg. Ouderen die weten dat er aan de tijd een einde komt en dat je een dag maar 1 keer kunt beleven. Respect voor ouderdom en voor velen ben je te oud om mee te tellen. 55plus zijn en de arbeidsmarkt en je telt niet meer mee. Ouder zijn en geld en het systeem en dan tel je nog mee. De hoeveelheid geld die je hebt verzameld in je leven kan bepalend zijn en je kunt het natuurlijk uitgeven of aan je nageslacht nalaten. De tijd is meer dan blijven ademhalen en soms ook weer niet. Uit de tijd raken en zo raken we allemaal een keer uit de tijd en voor vele anderen tikt de tijd dan gewoon door en doet zijn (on)dankbare werk.
Leeftijd en een land met mensen van verschillende leeftijden en hoe boeiend dit ook kan zijn. Jong, en wat ouder en de oudsten en de wijsten en dat laatste wordt dan vaak weer betwist en dat is jammer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten