Pagina's

dinsdag 21 februari 2017

binnen en buiten de lijntjesKleuren en hoe we als kind niet binnen de lijntjes kunnen kleuren. Ouder worden en we kunnen steeds beter tussen de lijntjes blijven. Het leven en hoe gemakkelijk het leven kan zijn als je tussen de lijntjes past. Kaders en binnen en buiten de kaders. Dat is ook lastig voor de meesten. Buiten je eigen kaders treden en zonder direct te oordelen. Slechte ervaringen mee. Je past niet in het beeld wat men heeft of men kijkt op een bepaalde manier naar je zonder direct buiten de lijntjes te denken . Energie denk ik ook wel eens en botsende energie├źn en ga daar maar eens mee om.

Gemakkelijk is met de stroom meezwemmen en je komt dan verder als tegen de stroom in. En je mee laten voeren door de stroming is ook veel minder vermoeiend. En het moet wel bij je passen. Met de stroom mee en niet iedereen kan dat en is daar een mens voor. Het verleden en mijn verleden en hoe men naar me keek en daarbij binnen de lijntjes bleef. Buiten de lijntjes naar iemand kijken en buiten de kaders met iemand omgaan. Dat kan ook niet iedereen en dat neem ik ook niemand kwalijk. Denk wel eens dat als men verder gekeken had dan hun neus lang was ik nog had kunnen werken bij de Emco-groep en aan de andere kant ook weer niet.

Las gisteren iets over een ademslot en een snelheidsbegrenzer in de auto. Om ongelukken te voorkomen en om te zorgen dat niemand meer buiten de lijntjes treedt. Niemand rijdt nog te hard of met een borrel op. Kun je alles regelen met dit soort regels. Ik denk even aan de vele camera’s die ons filmen en al die beelden die van ons mensen worden gemaakt en die men dan kan raadplegen.  In de trein zie je ze ook en af en toe een stem voor iemand die zijn schoenen op de zitting legt of zich op een andere manier misdraagt. Ik heb er geen last van maar hoever kun je gaan als het gaat om het begluren van je medemens.

Buiten de lijntjes kleuren en dat hoeft niet altijd negatief te zijn. De creatieve medemens en ik denk even aan de vele uitvindingen. De aarde is plat en verder dan de horizon is onmogelijk totdat iemand buiten de lijntjes trad en concludeerde dat de aarde rond is. Zonder mensen die buiten de lijntjes kleuren zou de wereld er heel anders uitzien. Doet me denken aan het overtreden van bijvoorbeeld creatieve regels. Een muzikant die men op het conservatorium leert hoe hij bijvoorbeeld de blues moet spelen en hij het pas echt leert door die regels te overtreden.

De zorg en zonder de vele regeltjes gaat het niet meer. En soms vergeet men dat er mensen zijn die niet te vangen zijn in een hokje en dat er mensen zijn bij wie je buiten de lijntjes moet kleuren. Creativiteit en hoe ik dit soms mis als ik om me heen kijk en natuurlijk mijn eigen ervaringen.
Mijn eigen diagnose ‘schizofrenie’ en niet voor niks tussen aanhalingstekens. Het staat nog steeds in mijn dossier en welk beeld roept dit op bij de gemiddelde medemens. Eng en gevaarlijk en gek denk ik wel eens met een glimlach. Creativiteit denk ik wel eens en door te schrijven verklein ik de kans op een nieuwe terugval. De kaders en hoe men ten tijde van het stellen van die diagnose naar me keek en hoe ik binnen de lijntjes van deze diagnose paste. Met een beetje meer creativiteit had men een andere diagnose kunnen stellen. En verder blijf ik gevoelig voor stress en ben ik ook psychosegevoelig geworden met de klemtoon op geworden. En mijn eigen rol en de rol van het leven natuurlijk.
Kleuren en buiten de lijntjes kleuren blijft leuk.. En het heeft ook vele nadelen en gelukkig zijn de voordelen leuker geworden…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten