Pagina's

maandag 16 januari 2017

succes en succesvolSucces: gunstige afloop of resultaat

Succes en wat is succes ? Een goede baan en een mooi huis en kunnen kopen wat je hartje begeert. 4 keer in het jaar op vakantie. Kinderen die goed gezond zijn en voor wie je een goede opleiding kunt betalen. Huisje, boompje en beestje en meer ook niet en vooral niet minder.
Succes en mijn toekomstverwachtingen. Zo’n 28 jaren geleden en veel wensen had ik niet. Een eigen huis was niet echt een droom van me en  een vrouw en kinderen.. Nee niet echt. Een goed gevoel en niet meer balen en geen hitteaanvallen meer en dat was het… Elke dag was een strijd zonder resultaat. 28 jaren oud en mijn leven was een ramp. Veel leeftijdgenoten bezig met hun carrière en hun gezin en kleine kinderen en nog veel meer.  Mijn leven zag er anders uit en het gevecht, de medicijnen, de opnames en al die slechte dagen en dromen van goede tijden en daar kon ik alleen maar van dromen. Lang geleden en wel bepalend voor nog veel meer jaren. Succes en wat is succes ? Een gunstige afloop of resultaat. Een leuke definitie van succes en het zegt niets over de hoeveelheid geld of je baan of je grote huis of over bezit
Een gunstige afloop en binnenkort wordt ik 56 jaren oud. Getrouwd en de slechte jaren liggen al een tijdje achter me. Geen baan maar een uitkering en geen eigen huis en nog veel meer niet. En toch ben ik tevreden met het behaalde resultaat. In de ogen van de maatschappij en economisch gezien niet geslaagd en geen succes en in mijn eigen ogen natuurlijk wel.

Een succesvol mens is iemand die in de morgen opstaat en in de avond gaat slapen en die daartussen doet wat hij graag doet. En dan ben ik succesvol:-)

Doe bijna alleen nog maar dingen waar ik zin in heb en ik doe het graag. Een basisinkomen en zo zie ik mijn uitkering en ook mijn lief heeft een basisinkomen. Ik doe niet meer mee als het gaat om de economie en als het gaat om het systeem en toch mag  ik nog een klein onderdeel zijn van het systeem. Geen succesvol onderdeel zogezegd en dat boeit me niet meer. Gewerkt op de sociale werkplaats omdat ik vond dat dat moest en niet omdat ik het wilde en zo nog meer keuzes die ik maakte en heb gemaakt omdat het moest.
Kies nu voor wat ik wil en dan maar minder geld en dan maar niet meetellen en lopen en fietsen. Ook dat is leuk en niet meer hoeven en niet meer willen. En niet meer kunnen en dat laatste in de ogen van het systeem.
En als het gaat om succes heb ik mijn doelen gehaald en zijn de slechte dagen zeldzaam geworden en dat was ook mijn streven. Geen tranen meer en het tegenovergestelde.
En ieder mens is natuurlijk de moeite waard en dan zou het wat minder moeten gaan om het werk, het geld en om wat je wil of moet bereiken. Kiezen voor wat je echt zelf wil en niet wat moet of zo hoort. Kies zelf en zelf ben ik nu eindelijk in staat om te kiezen en kies ook in de toekomst voor mijn eigen welzijn en voor mijn dromen van samen en delen en minder en niet meer voor wat het systeem of de maatschappij van me zou kunnen willen. Vrij zijn en dan mag ik vrij en gelukkig en succesvol zijn.. :-)