Pagina's

zondag 15 januari 2017

problemenWaar niet meteen een antwoord of een oplossing is en een onwenselijke moeilijke situatie.
Winter en de vele ongemakken op de weg. Ongelukken en valpartijen en problemen op het spoor. Treinen die te laat komen en meer. En morgen staat er weer een bedrag in de krant. Hoevel schade in geld. Problemen veroorzaakt door de natuur en waar de mens niets mee kan en geen invloed op heeft. Niet als eenling en met zijn allen een beetje.
Problemen en tv en de vele programma’s waarin het gaat om problemen. Het systeem wat we hebben ontworpen en wat we gebruiken bij het leven is niet perfect en soms biedt het geen oplossing. De zwakste schakel en hoe weinig men daar rekening meehoudt. En de regel ‘uitzonderingen bevestigen de regel’ hebben we afgeschaft en pech hebben en dikke pech hebben omdat je niet binnen de regels past of de regels niet bij jouw passen.
Persoonlijke problemen en hier is op de tv ook genoeg aandacht voor. Schulden en verslavingen en avonden worden er mee gevuld. Dakloos zijn en de tv helpt je uit de schulden. Verslaafd en de familie schakelt de tv in en weer een programma. Blijkbaar vinden we het leuk te kijken naar de problemen van een ander en oplossingen en ook de tv heeft niet altijd een oplossing en ook dat levert weer kijkers op.
De wereld en grotere problemen en de vele vluchtelingen en thuiszoekers en dat vind ik een leuker woord dat asielzoeker :-) En de problemen die dit weer met zich mee brengt en misbruik natuurlijk. Misbruik maken van het systeem of is het gebruik maken van de lekken in het systeem.
Een probleem wordt pas een probleem als je er een probleem van maakt en ook dat is wel weer zo. Soms niet natuurlijk en ik denk even aan mijn eigen problemen. Vooral in het verleden en zoeken naar hulp en hulp vragen bij het vinden van een oplossing. Het systeem zorgt ervoor dat je vastloopt en het systeem zal je helpen. Lang verhaal en ik hou het maar even kort. Begrijpen en niet begrepen worden en medicijnen en niet luisteren. De hulpgever luistert niet en ik zelf begreep ook niets van hun oplossingen…. Van sommige problemen  maak ik nu geen probleem meer en sterker worden dankzij of is het ondanks de hulpgever. Het ging pas beter nadat ik gestopt was met hulp vragen. Ach ja soms helpt het en soms kun je beter zelf op zoek gaan naar een oplossing en wat is dan wijsheid.
Probleemoplossend vermogen en in hoeverre heeft het systeem of de mens  dit of zijn sommige problemen niet op te lossen en moeten we ze voor lief nemen. Perfectie en perfectie bestaat niet en problemen zullen er altijd blijven. Gladde wegen en slecht weer bijvoorbeeld en de problemen die dit met zich meebrengen en een oplossing is er even niet. Mensen die door het systeem in de problemen komen en het zelf niet meer kunnen en oplossingen zijn er niet.
En je hoeft natuurlijk niet van elk probleem een probleem te maken en wat voor de 1 geen probleem is kan voor de ander een groot probleem zijn en andersom natuurlijk. Problemen en een probleemloos leven bestaat niet  en dat is maar goed ook :-)