Pagina's

maandag 8 augustus 2016

de tijd86.400 seconden per dag en ze tikken telkens weer weg en hoe ga jij met je tijd om ?

Vadertje tijd en stel je eens voor dat je vadertje tijd dronken kunt voeren. De tijd dronken en op een gegeven moment wordt je op 1 dag geboren en het volgende moment zit je in je pubertijd en even later lig je op je sterfbed en dan zit je weer op de kleuterschool. Gelukkig lust vadertje tijd geen alcohol. Dronken zijn en dronken zijn in de tijd en je valt in slaap en wordt weer nuchter en met een kater wakker. Nu ik geen alcohol meer drink kijk ik anders tegen het leven aan en misschien beleef ik de tijd ook wel anders.
Een spelletje en mijn lief vraagt me hoe laat het is en een horloge heb ik niet en vaak heb ik het goed. Met een afwijking van een minuut of 5 naar boven of naar beneden. De tijd beleven en soms gaat de tijd snel en soms langzaam en dat zit dan tussen mijn oren. Iets doen met tegenzin en de tijd gaat langzaam. Met plezier iets doen en de tijd vliegt. Nu doe ik bijna niets meer met tegenzin en werken hoeft ook niet meer. Ik mag die 86.400 seconden per dag naar eigen inzicht invullen. Vind het leuk niets te doen en te kiezen voor stilte en ook dat is niet altijd een keuze. Druk en nog eens druk en velen hebben het in deze tijd druk. Geld verdienen en weer uitgeven en we moeten verder. Stilstaan is meestal geen optie. IK kan gelukkig kiezen voor stilstaan en stilstaan in de tijd. Tot 60 tellen en een minuut is om en doe je dit 60 keer is er weer een uur voorbij. Wel leuk om te doen. Zomaar een minuut beleven door te tellen.
Tijd heelt wonden en als het om mijn psyche gaat klopt dit. De tijd doet vergeten en de tijd maakt me milder. Iets wat ik eerst zag als iets wat ik nooit zal doen…. kan door de tijd veranderen. Tijd is kostbaar en niet voor geld te koop. 3 weken vakantie en de tijd en geld uitgeven en genieten of drie weken niets doen en kijken wat die tijd met je zal doen. In de war zijn en tijdbeleving en ooit duurde in zo’n periode voor mij een minuut heel lang en het leek wel een jaar en de periode ernaar en de strijd en eindelijk kunnen slapen. Slapen en je kunt nog lang genoeg liggen en voor sommigen is slaap tijdverspilling. Uit de tijd raken en sterven en ooit sterf ik ook. Ga ik dan verder in een wereld zonder tijd en gaat de tijd verder zonder mij. Dat blijft een verrassing en dat is maar goed ook. Kiezen voor een leven zonder tijd, materie en ruimte en kiezen doe ik niet. Laat de tijd dit maar doen en zorgen voor.
Tijd en kinderen en hoe een kind leeft in het nu en de tijd speelt geen enkele rol. De tijd gaat snel zeggen ouders dan als ze hun kind groter zien worden en zien groeien door de tijd en vadertje tijd tikt elke seconde rustig weg zonder dat de mens daar invloed op heeft. De tijdbeleving en hoe ik nu rustig de tijd beleef en de seconden zie wegtikken en een uur is precies een uur en niet meer of minder. Een goed teken en voor mij een teken dat het goed met me gaat en dat ik lekker in mijn vel zit.
De tijd en het is maar goed dat de klok voor een ieder gelijk is. Vadertje tijd discrimineert niet en doet gewoon zijn werk zonder verschil tussen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten